Coraggio som un petit cor de joves veus femenines amb moltes ganes de créixer…  En tots els sentits! Cantem perquè ens agrada, amb l’únic objectiu de passar-ho bé i aprendre música.  La llavor del cor va plantar-se l’any 2014 de la mà d’un grupet de noies de l’Institut de Sant Just amb ganes d’engegar un nou projecte coral inexistent al poble: la creació d’un grup musical amb veus, preferiblement, femenines.  Actualment les integrants del grup som: la Meritxell, l’Elisabeth, la Cati, la Mireia, la Mariona, l’Alba, la Neus i la Núria, i ens trobem per assajar els dijous de 20:30h a 22:00h a l’Ateneu.

El cor ha anat canviant de cares al llarg dels anys, amb incorporacions i també algunes baixes… Però estem obertes i amb ganes d’acollir, en qualsevol moment, més noies interessades en formar part de Coraggio…  Quantes més siguem millor! Més punts de vista tindrem per evolucionar com a grup!  No demanem tenir nivell ni experiència, però sí ganes i una mica de sentit musical.  No ens tanquem a un repertori musical en concret, però les peces que solem preparar són d’estil pop-rock actual en català i anglès, a més d’alguns temes de musicals i cançons tradicionals.

Vam presentar-nos al públic per primera vegada -ja sota el nom de “Coraggio”- la primavera del 2014 en una col·laboració especial amb el grup Ol ‘Green, cor guanyador de la primera edició del programa “Oh Happy Day” de TV3, quan van venir a actuar a l’Ateneu de Sant Just.  Des de llavors i fins ara Coraggio ha seguit participant en concerts, bolos i actes de tot tipus a Sant Just i altres indrets propers de la comarca: en actes culturals com presentacions i inauguracions d’exposicions, en festes majors, fires, intercanvis corals, actes institucionals i en concerts de l’Escola de Música de l’Ateneu i l’Orfeó Enric Morera de Sant Just.

Aquests anys hem tingut el privilegi d’estar dirigides per diferents directors i directores amb llarg recorregut, formació i experiència musical:

  • Emili Fortea Rius. Ens va acompanyar durant els inicis, el curs 2014.  Va estudiar violí a l’Escola de Música de Llinars del Vallès i piano al Conservatori de Música de Barcelona.  Té el Grau Superior de direcció de cors a l’ESMUC, l’Escola Superior de Música de Catalunya.  Ha cantat amb diversos conjunts professionals, com ara el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i el Cor de Cambra de Granollers.  Actualment estudia com a tenor solista amb Dalmau Gonzàlez.  Ha estat membre de l’Equip Tècnic de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) i director de l’Orfeó Badaloní, la Coral Belles Arts, l’Agrupació Coral Matadepera i Contrapunto Vocale. Entre el 2005 i el 2010 va ser sots-director de l’Orfeó Català del Palau de la Música, i entre el 2010 i el 2014 va dirigir l’Orfeó Enric Morera de Sant Just.

  • Mariona Llobera. Amb ella el grup es va consolidar.  Ens va dirigir els cursos 2015-2016 i 2016-2017. Te el grau professional de Cant al Conservatori de Música de Sabadell i va estudiar també a l’Aula de Música Antiga de Girona.  Ha cantat en diverses formacions corals, entre elles el Cor Vivaldi, i actualment segueix al Cor de Cambra del Palau de la Música de l’Orfeó Català (des del 2004) i al Cor de Cambra de la Catedral de Barcelona (des del 2008). El seu últim projecte és l’ensemble vocal “Vox Harmònica”, del qual n’és una de les integrants.

  • Gemma Mateo.  La directora des del 2017-2019.  És cantant professional formada en llenguatge musical, cant coral, cant modern, cant líric, dansa, teatre musical i interpretació a l’Escola Eòlia, el Centre Artístic Agnès Mirabell, l’Escola Timbal, l’Escola Aula i l’Escola Vocal Factory Bcn.  Als 10 anys la Gemma va formar part del grup musical Club Súper 3 i ha col·laborat amb artistes com Gerard Quintana o El Canto del Loco. Fa pocs anys va participar al concurs musical de TV3 “Oh Happy Day” amb el grup “Deudeveu”, que va ser el guanyador d’aquella edició.

Contacte

  • Dijous de 20:30h a 22h, a l’hora de l’assaig.
  • Presencialment a la secretaria de l’Ateneu de dilluns a divendres de 16h a 21h.
  • Per telèfon: 933 713 115
  • Per correu: ateneudesvern@gmail.com
  • Representant del cor: Núria Garcia / 663543236 / nuria.garcia.alibau@gmail.com