Ateneu Sant Just Desverm

Ateneu Sant Just Desvern

Carrer Ateneu, 3 Sant Just Desvern

Notícies

Nou catàleg d'activitats de l'Ateneu i canals de difusió. T'informem!

Una de les novetats més importants en l’àmbit de comunicació del nostre Ateneu: el nou format del catàleg amb les activitats del trimestre.

El catàleg es reparteix als habitatges de Sant Just, esperem que ho rebeu a casa vostra! També en tenim a Secretaria de l’Ateneu, us podem apropar a agafar-ne un!

Equip de comunicació:

Continuem treballant per millorar i créixer junts!

Una de les novetats més importants en l’àmbit de comunicació del nostre Ateneu: el nou format del catàleg amb les activitats del trimestre.

El catàleg es reparteix als habitatges de Sant Just, esperem que ho rebeu a casa vostra! També en tenim a Secretaria de l’Ateneu, us podem apropar a agafar-ne un!

Equip de comunicació:

Continuem treballant per millorar i créixer junts!

L'Ateneu a Ràdio Desvern

L’Ateneu és sinònim de cultura i també d’associacionisme. És per això que sempre ha existit un vincle amb d’altres entitats i associacions del poble. Ràdio Desvern, la ràdio municipal de Sant Just Desvern, n’és un clar exemple.

Cada mes, seccions, membres de la Junta i persones vinculades amb la nostra entitat passen pels micròfons de l’emissora local per compartir informació, cultura i fer-la extensa a tota la població.

  • Javier del Campo, coordinador club de lectura de novel·la gràfica – NOTÍCIA
  • Marc Carbonell, coordinador de la Mitja Desvern en la seva 5a edició – PODCAST
  • Josep Lluís Gil, director de la revista de l’Ateneu, La Vall de Verç – PODCAST

45 anys de La Vall de Verç

Era el gener de 1979 quan la revista naixia com una secció de l’Ateneu i publicava el seu primer número amb el titular Can Ginestar ja és del poble. En aquest primer número s’incloïa, entre altres, l’editorial, una entrevista (l’anomenen ‘conversa’) al nou rector, cartes dels lectors i un recull d’activitats de l’Ateneu.

Aquest 2024 la revista celebra els 45 anys i també els 500 números de la publicació que es publicarà el mes de desembre.

Per més anys plegats La Vall de Verç!

El 16 de març ens vam adherir al projecte Cap Butaca Buida amb la presentació de l’espectacle musical Rosaris, purpurina i acció de Mare Meva, la companyia resident a l’Ateneu. Vam assolir el repte, que era omplir la sala. Prop de 200 persones van veure l’espectacle musical!

Si us vau quedar sense entrada, teniu una segona oportunitat el 13 d’abril a les 19h, la companyia oferirà una segona funció de Rosaris, purpurina i acci. Les entrades ja estan a la venda, no et quedis sense la teva!

Divendres 26 de gener vam assistir al Parlament de Catalunya, on la presidenta Anna Erra va rebre els Ateneus catalans federats amb motiu dels 40 anys de la Federació.
 
“Som espais d’acollida. Som espais de participació i tolerància”, Josep Morella, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya.
 
En representació del nostre Ateneu hi van assistir el president, Miquel Obradó, i la vicepresidenta 1a, Marta Malaret Julià.

El nostre Ateneu és un dels 200 ateneus federats del territori català.

Durant la primera part de la jornada, es va celebrar una Assemblea Extraordinària per aprovar la renovació dels estatuts de la FAC, que inclouran diversos canvis respecte als antics. 

Entre les novetats, s’estableixen dues tipologies d’associats de ple dret: els socis numeraris i els socis amics.

Els nous estatuts també estableixen que l’elecció de la Junta Directiva es farà amb llistes tancades.

Per últim, també es va decidir que la junta directiva tindrà la potestat de sol·licitar crèdits, pòlisses i qualsevol altre recurs econòmic

Ser soci o sòcia de l’Ateneu de Sant Just Desvern (així com de qualsevol altra Ateneu Federat i adscrit a la Federació d’Ateneus de Catalunya) disposeu d’una sèrie d’avantatges.

Descobriu-los a l’enllaç!

Festa Major Ateneu 2024

Com cada any, la Festa Major del nostre Ateneu és una data marcada en el calendari on ens trobem, retrobem, ballem, aprenem, xerrem, escoltem, cantem… Celebrem la cultura plegats! No us perdeu la cita: 24, 25 i 26 de maig!

Què hi trobareu? Vermut, poesia, espectacle infantil, sardanes, campionat d’escacs, teatre, sopar, concerts, nits de festa i Docs&Wine, entre altres!

T’esperem a la nostra Festa Major!

L’espectacle He mort el pop, la comèdia musical produïda per la Federació d’Ateneus, Apunta Teatre i El Maldà, per commemorar l’Any Guimerà, que girarà pels teatres de la XTAC aquest 2024.

El 16 de novembre d’aquest 2024 podreu veure l’obra al nostre Ateneu!