Ateneu Sant Just Desverm

Ateneu Sant Just Desvern

Carrer Ateneu, 3 Sant Just Desvern

Som cultura

Més de 100 anys d'història

La primera notícia que es té de l’Ateneu correspon al 28 de juny de 1917. Aquell dia es va celebrar un sopar per homenatjar Manuel Garcia Solà, el fundador de la Compañia de Autobuses Santjustense.

En acabar el sopar, segons la crònica de l’època que podem llegir a La Voz del Llobregat: quan Garcia Solà va prendre la paraula per agrair l’homenatge, va anunciar que s’estava treballant per poder crear un Ateneu a Sant Just Desvern.

L’anunci no van ser només unes paraules que es podien haver endut el vent, va ser una realitat. Dues setmanes després, el 15 de juliol de 1917, ja s’inscrivien els primers socis, tot i que l’entitat encara estava en fase de constitució, una fase que duraria prop d’un any.

Teatre Ateneu

Som una associació cultural constituïda a l’empar de la Llei d’Associacions de Catalunya.

ELS NOSTRES OBJECTIUS:

  • Contribuir a la formació, perfeccionament i enriquiment cultural de la població en general i dels seus socis en particular
  • Oferir als socis tota mena d’activitats de lleure
  • Fomentar activitats esportives
  • Promoure l’edició de llibres i altre mena de publicacions d’acord amb les finalitats de la societat
  • Contribuir a la difusió de la cultura catalana en tots els seus àmbits, i, molt especialment, promoure el coneixement i l’ensenyament de la llengua catalana

Per tal de dur a terme aquestes finalitats, comptem amb prop de 20 seccions que duen a terme tasques molt diverses, com teatre, balls, excursionisme o pintura; i les escoles de música i teatre.

SOM CULTURA

L’Ateneu està obert a la creació de noves seccions per ampliar el ventall d’activitats, com és el cas més recent de la secció d’escacs.

L’Ateneu de Sant Just Desvern està inscrit al registre d’Entitats de la Generalitat de Catalunya,. Tanmateix, formem part de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC).

Vols formar part de l'Ateneu?

Omple el formulari d’inscripció en 1 minut!

Podeu consultar les quotes dels socis i sòcies de l’Ateneu aquí.

T’hi esperem!