
Organitza: Factoria de Teatre de l'Ateneu, Àrea d’Activitats de l’Ateneu i Tamboret Escola de Teatre
L’art del teatre ofereix eines educatives primordials per a l’ésser humà com el respecte, l’escolta, la valoració de l’altre, la cohesió grupal, la disciplina, el compromís; i també, és clar: el fet de deixar-se anar, la superació de pors i vergonyes, la descoberta de les possibilitats creatives (innates) d’un mateix, la descoberta dels sentits i la imaginació. Mitjançant el joc i l’aprenentatge de tècniques teatrals, al Casal de teatre de l’Ateneu ajudem els infants i joves a descobrir-se com a persones socials, com a éssers humans més complets, més segurs i més feliços.
El Casal té una duració de 5 setmanes, les inscripcions són per setmana, per tant, cada família pot escollir el nombre de setmanes que prefereix. Cada setmana es prepara entre tots i totes les participants un guió, les cançons, les coreografies i el vestuari d’una obra de teatre que es representarà el divendres a les 12 del migdia al teatre de l’Ateneu, obert a tota la família. A la tarda es fan jocs teatrals i escenografia de l’obra.
Quines tècniques teatrals aprendran?
- Tècnica corporal: la presència, el llenguatge no parlat, els diferents estats d’energia, el mim, la màscara…
- Tècnica vocal: aprendre a respirar per la part inferior i lateral dels pulmons, utilització del diafragma, impostació de la veu, articulació de la veu, lectura en veu alta…
- Tècniques d’interpretació: llenguatge teatral i funcionament de l’escenari…
- Tècniques de creació: basat en la improvisació, treball amb música, els quatre elements, el cos poètic…
Quins són els objectius de les sessions?
- Fomentar el joc com a base de la creació. La diversió és la principal guia i metodologia artística. Per tant, jugar, jugar i jugar…
- Descobrir les possibilitats comunicatives del nostre cos: expressió corporal.
- Treballar la pròpia imaginació
- Fomentar l’atreviment de “perdre la por”: al públic, a la mateixa timidesa, al “deixar-me anar”, al ridícul, a l’“això és massa difícil”…: improvisacions o treball amb públic, acrobàcia (nivell bàsic)…
- Treballar l’altre, o sigui saber jugar amb el company o en equip.
- Fomentar la memorització. La memòria és un múscul que s’entrena.
- Treballar el conte (mitologia, tradicionals populars…) com a vehicle d’expressió davant d’un públic: argument narrat, argument en directe (dialogat)
- Experimentar en les diferents arts escèniques com a camins d’expressió d’un mateix: la dansa, el circ, el teatre, els ninots, el teatre d’objectes, màscares…
- Fomentar un col·lectiu humà on tots juguem el nostre paper primordial: el respecte per l’altre i la valoració de tothom.
Monitores: